“Kennis komt niet zelf, maar je moet er naartoe”.

Imaam Maalik

Dar al-Fahm is een kennisinstituut dat als doel heeft om klassieke, academisch onderbouwde islamitische kennis te vertalen naar de huidige Nederlandse context en om deze kennis op een holistische en gestructureerde manier te onderwijzen aan Nederlands(talig)e moslims. Met haar uiteenlopende aanbod heeft Dar al-Fahm als doel om in te spelen op twee grote behoeftes van moslims in Nederland, namelijk:

 

1) de behoefte aan voldoende holistisch en diepgaand begrip van de islam;

2) de behoefte om die kennis (middels dat diepgaande begrip) zo correct mogelijk te kunnen vertalen naar de huidige context.

Onze missie: “Vanuit een holistische benadering van de islam, religieuze leiding en oplossingen bieden voor Nederlandstalige moslims.”

Sinds haar oprichting in 2013 heeft het team van Dar al-Fahm haar uiterste best gedaan om middels uiteenlopende onderwijsvormen in te spelen op die behoeftes. Er zijn lezingen en studieweekenden (retreats) georganiseerd, conferenties en studiedagen opgezet en er zijn diepgaande jaaropleidingen verzorgd door vaste docenten van de organisatie, alsmede door gastdocenten. Daarbij heeft het team telkens geprobeerd om middels de didactische filosofie van de organisatie (die overigens voortdurend in ontwikkeling is), er zorg voor te dragen dat het onderwijsaanbod zo goed mogelijk de bovengenoemde behoeften van haar deelnemers en studenten zou dienen.

Ook in 2020 gaat Dar al-Fahm, met de Wil van Allah, verder met het ontwikkelen en verzorgen van het kwalitatieve kennisaanbod zoals men dat inmiddels van haar gewend is.
Ga snel naar de aanbodpagina om te zien op welke manier Dar al-Fahm zich in 2020 inzet om aan de behoeften van de Nederlands(talig)e moslims te voldoen!
ons aanbod