Een analyse van Surah al-Qadr

Parels van de laatste 10 nachten

“De nacht van al-Qadr is beter dan duizend maanden.” – (Surah Al-Qadr, vers 3).  

Dar Al-Fahm organiseert op 3 april de 10e editie van de Koranstudiekring. Ustaadh Mohamed Akkouh neemt ons mee in de analyse van Surah Al-Qadr en de parels van de laatste tien nachten van Ramadan. 

Ramadan is de maand waarin de Koran is geopenbaard. Allah subhaanahu wa ta’aalaa leert ons wat de waarde is van Laylatul Qadr in Surah Al-Qadr, het 97e hoofdstuk van de Koran.

In Al-Buchaarie staat vermeld dat Ubada ibn As-Samit (radiyallaahu ‘anhu) heeft overgeleverd dat de Profeet naar buiten kwam om de mensen te informeren over wanneer Laylatul Qadr zou zijn, echter maakten twee moslims ruzie.  

De Profeet zei (toen): 

“Ik kwam naar buiten om jullie te informeren over (wanneer het) Laylatul Qadr (zou zijn), maar die en die maakten ruzie, waardoor het nieuws van me weggenomen is. Misschien is het beter voor jullie; zoek ernaar in de negende, de zevende of de vijfde (nacht van de laatste tien dagen van Ramadan).”  

Deze hadieth benadrukt het belang van het verrichten van extra aanbiddingen in de laatste tien nachten van Ramadan, omdat het niet bekend is wanneer Laylatul Qadr zal zijn.  

Zet 3 april van 18:00 uur tot 19:30 uur in jouw agenda en benut deze kans om meer te leren over deze waardevolle nachten.  

Meld je kosteloos aan voor deze Koranstudiekring via daralfahm.nl/qadr. 

Terugkijken is mogelijk! 

Aanmelden