Een analyse van het vers over de Wudoe

Ontdek de kern van de rituele wassing in onze nieuwe Koranstudiekring!

“.. Allah wil het jullie niet moeilijk maken, maar Hij wil jullie reinigen en (Hij wil) Zijn Gunst aan jullie vervolmaken, opdat jullie dankbaar zullen zijn.”(Surah al-Maa’idah, vers 6)

Een essentieel en onmisbaar ritueel: de Wudoe, die ons in staat stelt om in een reine toestand de Heer der Werelden te woord te staan tijdens de Salah. De Wudoe is immers, net zoals het gebed, onmisbaar in het leven van een moslim.

Op 10 mei 2024 neemt Dar Al-Fahm jullie mee in de 8e editie van de Koranstudiekring. Deze wordt geleid door Ustaadh Imran Nawabi, waarbij onder andere het 6e vers uit Surah al-Maa’idah wordt geanalyseerd. We staan hierbij stil bij de wijsheden van de geleerden met betrekking tot de rituele wassing. Hierbij leer je onder andere welke beloningen jij als moslim kunt krijgen wanneer je de wassing verricht en welke positieve effecten het op jou kan hebben.

Wij heten jullie welkom om gezamenlijk de schoonheid en diepte van dit ritueel te ontdekken. Sluit aan bij deze Koranstudiekring door je kosteloos aan te melden en laat je verrijken door de waardevolle kennis die ons elke dag dichter bij het pad van Allah (sobhana wa ta’ala) en zijn profeet Mohammed (vrede zij met hem) zal brengen.

Aanmelden