Hoe geniet ik van het gebed?

Gratis 3-weekse online studie

Hoe geniet ik van het gebed?

Heb jij moeite om het gebed te onderhouden? Valt het je zwaar om op tijd te bidden? Voelt het alsof je een berg moet verplaatsen wanneer je na een lange dag thuis komt en je bedenkt dat je nog moet bidden?

Of doe je het moeiteloos, maar kan je je de laatste keer niet meer herinneren dat je ervan genoten hebt? Ervaar je dat het een routinehandeling is geworden, zonder ziel?

Allah zegt over het gebed: ‘’En het is zeker iets zwaars, behalve voor degenen met gushoe’.’’

Al-gushoe’ is het gevoel van concentratie, onderdanigheid en toewijding. Het is de ziel die jouw gebed tot leven brengt. Het zorgt ervoor dat je niet opkijkt tegen het gebed, maar uitkijkt naar het volgende gebed. Het zorgt ervoor dat het gebed niet een routinehandeling is, maar een spirituele reis. Een reis die jou helpt om te veranderen. Om stappen te zetten die je momenteel niet durft te zetten of te moeilijk vindt. Het gebed is in staat om je leven te transformeren.

Maar hoe bereik je dat? En wat is daarvoor nodig?

In deze drie-weekse online studie van Dar al-Fahm leer je stap voor stap hoe je jouw gebed weer tot leven brengt. Hoe je jouw gebed tot een spirituele reis maakt.

De aanmeldingen zijn gesloten!